Friday, May 6, 2011

Saya Rakan SyoknyerBlogging Paling Sporting

Tadi aku bukak email, alih-alih ternampak email yang dihantar oleh team syoknyerblogging. Then, aku pun bukak la website dia. Nak taw ape? Ader contest baru la. Tajuk dia, aku yang sporting. Kalo sape-sape yang rase diri dia sporting, sila KLIK SINI dan join contest ni.

Ok, sekarang aku nak mulakan citer aku, Saya Rakan syoknyerblogging paling Sporting!!!!!

1. Masa kecik-kecik dulu, mak aku cakap rambut aku cam Trojan. Terpacak je. Gerenti kalo cicak jatuh kat rambut aku, mesti mati syahidnye ...hehe, ayat penambah perisa ja ni. Ha, sekarang korang leh imagine tak camne gaya rambut aku masa kecik-kecik dulu??.

2. Then, masa kecik-kecik jugak…mata aku ni agak luas cam ikan lolong. Tak kenal ikan lolong??tengok gambar kat bawah ni..
...........................ikan lolong............................

................anak sedara yang bermata lolong..hahaha.................

3. Sebabkan itu jugaklah, abang-abang dan kakak-kakak aku memberi gelaran mata lolong kat aku. Saje je nak menganjingkan aku. Reaksi aku?? Pe lagi, mengamukla sambil nangis-nangis. Masa tu aku tak reti lagi nak menganjingkan diorang ni.

4. Masa kecik-kecik dulu aku ni lain sikit pada adik beradik aku yang lain. Kalo jalan-jalan ngan mak atau abah aku, mesti kawan-kawan depa akan tanye soalan yang berbunyi begini “anak sapa yang ko bawa ni??”

5. uh!!!nasib baik aku budak lagi masa tu. Tak kisah sangat la ngan cakap-cakap orang tua ni. Just, kelip-kelip dan sengih-sengih je bila dengar nama aku disebut-sebut.

6. Ha, nak taw tak nape diorang tanye soklan camtu??

7. Ni jawapan daripada sedara aku yang berpangkat nenek. Sampai sekarang aku ingat. “nanti besar-besar mesti cantik budak ni. Tengok ni, mata luas, kening bertembung. Bara lagi (‘bara’ yang digunakan disini merupakan slang kelantan yang bermaksud ala-ala muka orang arab camtu).

8. Owh, betapa bangganye aku bila dengar orang memuji diri ku..hahha

9. Ok, sekarang kita tengok aku yang sekarang ni….


................................Tada!!!!!!!!.................................

10. Alamakkk!!tak bara pun. Ko tipu la cik arija, dah la hidung pesek, kembang lak tu, perasan je lebih ko ni!!!!

11. Weh, tu citer aku zaman kecik-kecik la. Bila besar ni mestila ader perubahan fizikal dan biological kan? Kan?. (jawapan untuk orang yang kantoi, hahaha)

12. Dan atas sebab-sebab di atas itulah aku menggelarkan diriku, Saya Rakan SyoknyerBlogging Paling Sporting!!

13. Disebabkan aku yang sporting, maka dengan bangganya aku menceritakan kisah ini.

p/s: Hanya orang-orang tertentu saje taw yang tahu kisah aku ni. tapi sekarang ni, korang sume dah taw da kisah ni. Jadi, No secret anymore okay..

10 comments:

Eichikatsu said...

Okla tu, sempoi je pic :)
muke garang ke ni?

cik blogger said...

wehoooo....ati dh pakai tudung cmtu! hehe ;D chanteq!! inilah gmbr latest ko ek t?

cik blogger said...

aha..bara la tu..B.A.R.A = A.R.A.B (terbalikkan huruf jek tu..ngeh3~)

cik arija said...

eichikatsu: garang ka?hahaha..muka tengah testing tudung baru tu
cik blogger: aah kot.

Eichikatsu said...

Ouh,yeke...
mke garang tu..he³

Thalhah Amir said...

sporting sporting.. hehe. terima kasih sbb sertai. :)

cik arija said...

sama-sama kasih en thalhah =)

!Oh! Azizah said...

arija... ikan lolong tu org klate je kot yg tahu kan.... sib baik kak OA orghe klate..... hehheheh anyway all the best

cik arija said...

ye kot kak..haha.layan je

Anak Ulu Cheka said...

tahniah

kita pemenag bersama weh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...