Thursday, April 4, 2013

Etiqa Takaful


Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani..

Alhamdulillah, hari ini masih lagi sempat dan diberi kekuatan untuk menjalankan segala suruhannya serta menyebarkan kebaikan kepada semua orang. Syukur Alhamdulillah.

Bila bercerita tentang kebaikan ni, banyak sebenarnya yang ingin I kongsikan disini. Diam bukan sebarang diam. Diam-diam ubi berisi =)

Pada 15 february lalu, Alhamdulillah I telah pun lulus exam untuk jadi agen takaful etiqa yang berdaftar. Maka, bermula dari tarikh tersebut dengan rasminya I telah dilantik menjadi ejen takaful etiqa. Maka bermulalah tugasku sebagai ejen takaful.

Menjadi ejen takaful ni sebenarnya best sangat-sangat. .nak tahu kenapa??? jom scroll kebawah ;

  • ·         Waktu kerja yang sangat-sangat fleksibel. Tak kisah u nak start kerja pukul berapa dan nak balik pukul berapa pun. Tak ade orang nak marah.  

  • ·         Tak perlu bersesak-sesak dijalan raya and kejar masa coz nak punch card. Tiada kerungsingan langsung. Anda boleh berlapang dada dan tersenyum sepanjang hari. Nak bangun pukul berapa pun tak kisah. Yang penting kerja jalan =)

  • ·         Boleh makan angin secara percuma. Buat kerja ni memerlukan anda berjalan ke merata-rata tempat. So, sambil bekerja tu, bolehla kenal tempat orang sekali kan?? Bak kata pepatah sambil menyelam minum air, ye tak?

  • ·         Kursus dan latihan disediakan secara percuma oleh individu yang berkelayakkan dan professional

  • ·         APA YANG PALING PENTING IALAH BULAN-BULAN TETAP MASSSUKK WALAUPUN ANDA SEDANG TIDURRRR!!! MENARIK KAN??

Jika anda rasa tugas sebagai ejen takaful ni sangat menarik dan ingin tahu lebih lanjut mengenainya bolehlah hantar sebarang pertanyaan di arizawaty@gmail.com  saya akan berbesar hati utk menjawab segala pertanyaan anda dan sangat mengalu-alukan kedatangan anda untuk menjadi sebahagian daripada kami =)

Cukup sampai disini dulu buat masa sekarang. Banyak lagi kisah-kisah menarik yang ingin I kongsikan disini. Kalau ada masa, insya’allah, I akan update lagi.

SEBARKAN KEBAIKAN, HIDUP ANDA PASTI CERIA =)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...